Fixhelg!

Jag skulle ha åkt till Åre på tjejhelg i helgen, men den blev tyvärr inställd. Eftersom vi hade barnvakt fixad för helgen så passade vi på att utnyttja den lite ändå :) Här ska fixas och fejjas!

Barnen var ute med mormor när vi var uppe på övervåningen och städade och sorterade grejor
Mormor sitter med barnen och tittar ut över ägorna :)
Lo hjälper till att lägga upp gardiner.
Morfar och Noa svalkar sig lite :)

När helgen var över hade vi hunnit få till endel.. Som att få upp gardiner, lite tavlor som vi haft liggandes hängdes upp, jag fyllde bokhyllan med böcker, vi ritade ut hur det ska fixas på gården, jag planterade lite, målade hyllor, handlade grejor för att bygga ut altanen.. Ja, vi hann med endel :)
Nya gardiner
Hylla äntligen uppe i sovrummet 
Yay, en tavla på väggen!

Utelåst

Andra gången på en vecka som jag glömde nyckeln! 
Som tur var kom mamma precis när vi kom hem så hon åkte upp till Viktor och hämtade nyckeln medans jag och barnen lekte ute.
Geggamoja!!!

En såndär dag..

Idag var en sån där jobbig vardag..

Jag var pigg imorse och det var inga problem att åka iväg till jobbet. 
Dagen på jobbet kändes också bra som vanligt.. Men sen, när jag skulle hämta barnen..

Det började med att typ alla barn var i hallen och skulle ut, mina barn var påklädda och jag försökte rycka med mig de grejor vi skulle ha med oss hem. Som tur var så var barnen medgörliga och gick hand i hand till bilen.

När vi kom hem så var vi ute en stund.. Suck. Barnen sprang åt varsin håll, ena ut i vägen för att kolla på en grävmaskin, andra sprang till den djupaste vattenpölen på gården. Jag blev lite lätt stressad och kände att det var dags att gå in och laga mat.. Om det ändå var så enkelt.. Noa var inte på Lon sida och han ville absolut inte gå in. Jag försökte lyfta in honom men han bara skrek och ålade ut så fort jag skulle hämta in Lo. Tillslut fick jag in båda två och lyckades låsa dörren så att Noa inte smet ut igen.

Jag tänkte att vi skulle äta potatisbullar bara för att göra det enkelt, trodde jag ja.. 
Så gulligt i början ;)
Innan jag ens hann börja med maten så hade Noa hunnit hälla ut en liter vatten över hela bänken och golvet och Lo stod och diskade och slickade i sig skum!!  Baaaah!! 

Barnen var hungriga och jag hann bara skära upp mat innan dom hade slut igen, så tyvärr hann jag knappt äta själv, och när jag äntligen satt mig skulle Lo sitta i mitt knä och äta av min mat. 
Men den här gången fick hon inte det, jag var tvungen att få i mig lite mat också och nu fick hon faktiskt sitta på sin stol! 
När Lo äntligen accepterade det och satt på sin stol skulle Noa äta hennes mat, han skulle mata henne, sitta på hennes stol och självklart ramlade han ner tillslut.. Mer gråt och skrik, men som tur var gick det bra och det räckte att pussa och blåsa lite.

Det kanske inte låter så farligt, det är väl egentligen varje småbarnsförälders vardag, men vissa dagar är sjukt kämpiga och energin och orken finns bara inte där. Idag var en sån dag.

Nu sover barnen och jag längtar redan tills imorgon och få mysa med dom bär dom kommer och kryper upp i sängen på morgonen :)

Nu ska jag lägga mig i sängen och fortsätta med mina mormorsrutor :)